Részlet a Varázspillangóból

2021.11.17

Részlet a Varázspillangóból:

„Olyan pompásan érezte magát, mintha csak egy csónakban ringatózna egy tó vízén. Nyugalom volt mindenhol, csak néhány madár csiripelgetett a környező fákon, néha meg egy tücsök próbálgatta a hegedűjét a sűrű fű között.

És akkor egyszer csak a szék karfája felől, mintha valami csilingelés hallatszott volna. Pici, apró, alig hallható csengettyű hangja. Először Soma fel sem figyelt rá, úgy elmerült a lebegésben, de aztán megint, majd megint, két apró csöngetés. Muszáj volt megnézni, hogy honnan jön. Amint egy picit felnyitotta a szemhéját, a tekintete azonnal a szék karfáján pihenő színpompás pillangóra vetődött.

- Na jó, persze, azért egy pillangó mégsem szokott csengetni – hessentette el a legelső gondolatát Soma, majd megint behunyta a szemét. De akkor egyszer csak ezt hallotta, szinte teljesen világosan:

- Nem, egy pillangó valóban nem, igazad van. De Mirella, esetleg?

Soma fülig érő szájjal, egészen felvillanyozva tekintett rá ismét a pillangóra.  A válaszát szintén csak gondolatban küldte, ahogy azt már régen megszokták Mirellával:

     - Óóóó, hiszen ez te vagy, Mirella?  Ez a gyönyörű pillangó?

Nem is kérdés volt ez, hanem boldog rádöbbenés. Igen, ő volt ott, Mirella, csodálatos pillangó formájában, nem is lehetett más.

     - Igen, kedves Soma, itt vagyok. Most ezt a ruhát öltöttem magamra, nem baj, ugye?

- Már hogy lenne baj, Mirella, ilyen csodaszép pillangót még sohasem láttam! Jaj, de jó, hogy   itt vagy! Annyira akartam, hogy beszéljünk, miért vártál ilyen soká?

      - Meg kellett várnom, míg belenyugszol, hogy nem jövök… Öööö, na jó…. elismerem….. ez      most így elég kacifántosan hangzik, ugye?

      - Hát tényleg, ezt nem igazán értem. Megmagyaráznád Mirella? – kérdezte Soma.

- Persze. Szóval a helyzet az, hogy amíg nagyon-nagyon akartad, addig nem jöhettem.  Mégpedig azért, mert nálunk a parancsolás nem működik. Vagy hallottad azt már valaha tőlem, hogy „Mit parancsolsz kisgazdám”?

- Nem, dehogy – válaszolta Soma.

- Na látod. Ez jó lehet egy mesében, de nem itt. Irányítani itt nem tudsz.

Kis szünetet tartott, majd így folytatta:

- Az irányítás egy emelettel feljebb van – és itt Mirella-pillangó az ég felé lebbentette kissé az egyik szárnyát. Sőt, Soma meg mert volna esküdni, hogy a pillangó huncutul ráhunyorított, majd felfelé pillantott a nyomaték kedvéért.”

Szeretettel: Tihanyi Edit


Megrendelés


Ára: 4990.- Ft

..

- Tihanyi Edit -

Varázspillangó

 

Spirituális gyerekkönyv
Felnőtt gyermekeknek is

Megrendelem

Lépj kapcsolatba velem!

Véleményed szeretettel várom a könyvről.
Kérdésedre szívesen válaszolok!


Ez az oldal sütiket használ az élmény fokozása érdekében. Tekintse meg cookie-kra vonatkozó szabályzatunkat.